Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز شعیبی بازیگر فیلم «هناس» در اکران این فیلم در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: من در مقام کارگردان و بازیگر در هر فیلمی حضور داشته باشم، سعی می‌کنم در اکران‌های دانشجویی آن نیز شرکت کنم چون در اکران‌های دانشجویی، جهان‌بینی شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرنگر سینمایی ایران اکونومیست، شهره پیرانی همسر شهید داریوش رضایی‌نژاد، بهروز شعیبی بازیگر، حسین دارابی کارگردان، محمدرضا شفاه تهیه‌کننده و سید محمد تقی بطحایی استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از افراد حاضر در این مراسم بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از آغاز اکران فیلم، شهره پیرانی ضمن خوشامدگویی به حضار گفت: درباره فیلم صحبت نمی‌کنم، چون هنوز آن را ندیده‌اید. ولی این نکته را باید بگویم که هناس به روایتی از داستان زندگی داریوش در روزهای آخر زندگی او می‌پردازد که در همین دانشگاه محصل بود و هیچ‌کس از شرایط خاص او خبر نداشت.

وی افزود: در بخش‌های ابتدایی فیلم هم اشاراتی به مهاجرت داریوش به هانوفر آلمان برای گذراندن دوره‌هایش می‌شود که او تنها کسی بود که از جمع افرادی که قرار بود بروند، با رفتنش مخالفت شد.

پیرانی در پایان گفت: این فیلم داستانی را روایتی می‌کند که می‌تواند برای تک‌تک شما هم روزی اتفاق بیفتد. در پایان دعا می‌کنم تک‌تک شما در خدمت به این کشور آن‌قدر ارزشمند باشید و در جایگاهی قرار بگیرید که دشمن به دنبال برنامه‌ریزی شهادت و به چنگ آوردن شما باشد.‌

محمدتقی بطحایی از استادان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی که داریوش رضایی‌نژاد نیز دوره‌ای را شاگرد او بوده است، در ابتدای این نشست گفت: دانشگاه‌ها به‌عنوان یک چشمه نور در تمام جهان در توسعه تمدن‌ها بسیار مؤثر هستند، در کشور ما و در دانشگاه‌ها دررابطه‌با توسعه فرهنگی تحول بزرگی بعد از انقلاب رخ داد و باهوش‌ترین فرزندان این کشور را به ما دانشگاهیان سپردند تا کارشناسان، مهندسین و دکترهای لایقی تحویل جامعه دهیم.

وی با تحسین انتخاب بهروز شعیبی به‌عنوان بازیگر این فیلم سینمایی، افزود: «هناس» فیلم بسیار خوبی بوده و زحمت زیادی برای آن کشیده شده است. هرگاه بهروز شعیبی را در نقش داریوش رضایی‌نژاد می‌دیدم تمام خاطرات برایم تداعی می‌شد و فکر می‌کنم انتخاب او برای ایفای این نقش بسیار درست و هوشمندانه بود و شباهت بسیار زیادی به داریوش داشت.

بطحایی اضافه کرد: رضایی‌نژاد در تحصیل علم گام‌به‌گام عمل می‌کرد؛ او با من دو درس داشت و قرار بود برای تکمیل دروسش و گذراندن دوره‌هایی به هانوفر آلمان بروند، دو درسی که او با من داشت از دروس بسیار سخت این رشته است که هرکسی نمی‌توانست آن‌ها را با نمرات بالا بگذراند، ولی او قسمت به قسمت که یاد می‌گرفت در آزمایشگاه من، به آن عمل می‌کرد.

این استاد دانشگاه در پایان اشاره داشت: سعی کنید با ترکیب دانایی و پاکی که از صفات داریوش رضایی‌نژاد بود، شما هم از او الگوبرداری کنید و گام‌به‌گام عمل کنید تا به درد این مملکت بخورید. هربار که بهروز شعیبی را می‌دیدم لحظه‌به‌لحظه روزهایی که با داریوش داشتم برایم تداعی می‌شد و به شما آقای شعیبی و خانم زارعی بابت ایفای نقش این دو کاراکتر تبریک می‌گویم که آن‌قدر خوب نقش‌آفرینی کردید.

در ادامه بهروز شعیبی ایفاگر نقش داریوش رضایی‌نژاد درباره نقش خود در این فیلم گفت: خوشحالم در جمع شما دانشجویان عزیز هستم. من چه در مقام کارگردان و چه در مقام بازیگر در هر فیلمی حضور داشته باشم، سعی می‌کنم در اکران‌های دانشجویی آن شرکت کنم. به نظرم اکران‌های دانشجویی اکران‌های مهمی است که متفکران و متخصصان این فیلم را می‌بینند و جهان‌بینی شکل می‌گیرد. همه ما در دانشگاه‌های مختلف، فارغ از اینکه چه درسی می‌خوانیم و در چه رشته‌ای تحصیل می‌کنیم، در حال پویایی برای رسیدن به جهان بهتر هستیم. افتخار می‌کنم در دانشگاهی حضور دارم که داریوش رضایی‌نژاد و داریوش رضایی‌نژادها در آن درس‌خوانده و می‌خوانند.

وی افزود: یادمان باشد که شهادت یک انتخاب، عمل و پایان است. ما در طول مسیر زندگی، مسیر دانشجویی و دانشگاهی و تدریس امثال این بزرگان را زیاد داریم. من نقش شهید رضایی‌نژاد را بازی کردم و سعی کردم برای باورپذیرتر شدن بخش‌هایی از زندگی او، به اسناد موجود رجوع کنم. خیلی خوشحالم که در این دانشگاه فیلم را در کنار شما دیدم. همه ما تلاشمان برای رسیدن به جهان بهتر است و خود شهید داریوش رضایی‌نژاد هم همین‌طور فکر می‌کردند و انشا الله که همه ما هم قدر خودمان را بیشتر بدانیم.

در ادامه این مراسم، کوثر حیدری بازیگر خردسال فیلم از حس و حال خود نسبت به نقش‌آفرینی در نقش آرمیتا رضایی‌نژاد فرزند داریوش رضایی‌نژاد گفت و از صحنه ترور شهید که باعث شده بود حس کند پدرش را ازدست‌داده، به‌عنوان سخت‌ترین صحنه فیلم نام برد. او در پایان از شهره پیرانی و آرمیتا رضایی‌نژاد که برای ایفای این نقش به او اعتماد کرده بودند، تشکر کرد.

پس از آن محمدرضا شفاه تهیه‌کننده این فیلم سینمایی درباره دلیل انتخاب این سوژه برای ساخت این فیلم سینمایی توضیح داد: سال‌ها به موضوع زندگی شهید رضایی‌نژاد و چگونگی پرداخت به زندگی او فکر می‌کردیم؛ چون درعین‌حال که داستان زندگی او برایمان جذاب است، به‌عنوان یکی از شخصیت‌های ملی نحوه شهادت او برایمان بسیار دردناک بود.

وی ادامه داد: چیزی که از نحوه شهادت تماشا کردید تقریباً ۹۰ درصد عین واقعیت بود، یعنی فردی که مسئولیت ترور را برعهده داشته به همین نحو و با ۵_۶ شلیک شهید رضایی‌نژاد را به شهادت رسانده که بسیار تکان‌دهنده بوده است. مهم‌ترین موضوع برای ما این بود که فیلمی بسازیم در تاریخ بماند و همگان بدانند که با چه روش وحشیانه‌ای یکی از دانشمندان بزرگ کشورمان را به شهادت رسانند که دلیل آن هم ایجاد رعب و وحشت برای حوزه انرژی هسته‌ای ما بوده است که هزینه فعالیت در این حوزه را بالا ببرند.

تهیه‌کننده این فیلم سینمایی در ادامه این بحث اضافه کرد: برای ما مهم بود که صحنه ترور به‌عنوان سند مظلومیت تاریخی این ملت خصوصاً به‌عنوان سند تاریخی قربانیان ترور که تعداد زیادی هستند نمایش داده شود و در کشورهای دیگر و در میان ملت‌های دیگر این موضوع دیده شود. قصد داشتیم با نشان‌دادن صحنه ترور به‌نوعی دادخواهی هم درباره موضوع حقوق بشر داشته باشیم و کشورهایی که پرونده‌های فاجعه باری در این زمینه دارند و ما را به‌ناحق به‌عنوان نقض‌کننده حقوق بشر معرفی می‌کنند محکوم کنیم. درصورتی‌که مسئله انسانیت برای آن‌ها موضوعیتی ندارد و ثروت‌اندوزی و قدرت سیاسی این تصمیمات را برای آن‌ها می‌گیرید. برایمان به‌تصویرکشیدن این موضوعات مهم بود که در نتیجه با کمک آقای دارابی و همکارانمان این اتفاق افتاد.

حسین دارابی کارگردان این فیلم در ادامه در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل بهروز شعیبی با شمایل دارای ریش در نقش شهید رضایی‌نژاد حاضر شده درصورتی‌که در واقعیت سن او کمتر از چیزی است که در فیلم می‌بینیم، گفت: در ابتدا خیرمقدم عرض می‌کنم خدمت حضار و خوشحالم در جمع شما هستم. درباره این موضوع هم باید بگویم که ما با گریمور فیلم مدت‌های زیادی سر این‌ موضوع در حال مذاکره بودیم، چون بازیگران گریم‌های سنگینی داشتند و دلیل آن بیشتر بودن سن خانم زارعی نسبت به بهروز شعیبی بود و
ما مجبور بودیم برای تناسب سن که یکی از چالش‌های مهم ما در این فیلم بود ریش را برای آقای شعیبی نگه داریم که تناسب رعایت شود.

شفاه نیز در ادامه این بحث و درباره دلیل انتخاب بهروز شعیبی و مریلا زارعی توضیح داد: درباره فیلم‌های اقتباسی ما معمولاً دوراه داریم؛ یکی اینکه به سراغ افرادی برویم که چهره‌های آن‌ها شبیه به افرادی است که می‌خواهیم قصه زندگی آن‌ها را روایت کنیم و یکی دیگر این است که به سراغ بازیگران قابل‌قبول‌تر برویم. ما از اول این سیاست را نداشتیم که چهره‌های کاملاً شبیه به کاراکترهای اصلی را انتخاب کنیم، درعین‌حال که دوست نداشتیم اختلاف چهره زیادی هم وجود نداشته باشد.

وی افزود: درباره افراد مهم تاریخی شاید انتخاب بازیگر با شباهت زیاد معیار مهمی باشد؛ اما ذکر این نکته لازم است که شهید رضایی‌نژاد در قیاس با چهره‌هایی مانند آیت‌الله بهشتی و مرحوم رفسنجانی چهره معروفی نیستند. بسیاری از افراد با حضور در سینما برای اولین‌بار باشخصیت این شهید آشنا می‌شوند که کسی با این خصوصیات و این اتفاقات وجود داشته است. به همین دلیل ما برای خودمان جای اغماض گذاشتیم.

شفاه با اشاره به محدودیت‌ها برای انتخاب بازیگر در فیلم‌هایی شبیه به «هناس» افزود: در فضای سینمای ما محدودیت‌هایی برای ایفای نقش‌هایی که در فضای سینما عرف نباشد، وجود دارد. به طور مثال بازیگران و عوامل برای حضور در فیلم‌هایی که مربوط به شهدای هسته‌ای و شهدای مدافع حرم است، احتیاط می‌کنند. این است که ما در حلقه آدم‌هایی که می‌توانستیم دعوت کنیم محدودیت‌هایی داشتیم.

او ادامه داد: از همه این موارد مهم‌تر برای ما این بود که افرادی که می‌خواستند در این پروژه حاضر شوند، با تمام وجود و دلی برای ایفای این نقش حضور پیدا کنند که شخص خانم زارعی و بهروز شعیبی این‌گونه بودند. ما افرادی شبیه به خانم زارعی و بهروز شعیبی در سینمای ایران کم داریم. به همین دلیل پس از اینکه این دو عزیز نقش‌آفرینی در این فیلم را پذیرفتند، ما همه برنامه‌ریزی‌ها را نسبت به حضور این دونفر انجام دادیم و پیش بردیم.

تهیه‌کننده این فیلم سینمایی اضافه کرد: از ابتدای نگارش فیلمنامه، آقای دارابی برای ایفای نقش خانم پیرانی به مریلا زارعی فکر می‌کردند، در ابتدا خانم زارعی به دلیل تداخل چند پروژه نپذیرفتند و ما با چند بازیگر دیگر صحبت کردیم که عملی نشد و بعد از آن که زمان کاری خانم زارعی با ما هماهنگ شد، قرارداد بسته شد که برای ما باعث خوشحالی بود.

شفاه در پاسخ به این سؤال که چرا کسی علاقه‌ای به ساخت چنین فیلم‌هایی در دوره فعلی نشان نمی‌دهد و این به تغییر ذائقه مخاطب مربوط است، بیان کرد: من اعتقاد ندارم ذائقه تغییر کرده است. وقتی تولیدات کشورمان به بخشی از موضوعات نمی‌پردازد، کسانی که آن موضوع را دوست دارند، دیگر به سراغ آن ‌نمی‌روند.

وی افزود: متأسفانه قشری از مخاطبان ما که این موضوعات را دوست دارند در حال حاضر به سینما نمی‌روند و ما باید ژانرهای شبیه به این فیلم را آن‌قدر تولید کنیم که آن مخاطب هم کم‌کم اعتماد کرده و به سینما بیاید. باید در بخش تبلیغات تلاش زیادی کنیم که این مخاطبان هم در جریان وجود چنین فیلم‌هایی قرار بگیرند. باید به موضوع گرانی بلیت هم اشاره کنیم که قیمت بلیت بر سینما رفتن افراد تأثیر زیادی گذاشته است.

شفاه در پایان درباره تلاش برای به‌تصویرکشیدن واقعیت زندگی شهید رضایی‌نژاد گفت: ما خیلی تلاش کردیم فیلم تاحدامکان زندگی واقعی شهید را به تصویر بکشد. حتی خانم پیرانی قبل از شهادت آقای رضایی‌نژاد چادری نبودند و ما برای به‌تصویرکشیدن این موضوع هم تلاش زیادی کردیم تا ایشان را مانتویی نشان دهیم؛ چون اصرارهایی وجود داشت که همسر شهید باید چادری نشان داده شوند. همچنین تلاش کردیم علایق آقای رضایی‌نژاد هم نزدیک به واقعیتی که وجود داشت نشان داده شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: حسین دارابی ، بهروز شعیبی ، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حسین دارابی بهروز شعیبی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اکران های دانشجویی داریوش رضایی نژاد فیلم سینمایی شهید رضایی نژاد بهروز شعیبی خانم زارعی تهیه کننده برای ایفای فیلم هایی زندگی او برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۱۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتماع دانشجویان قائم شهر در حمایت از قیام جهانی دانشجویی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌همزمان با بیداری و قیام سراسری دانشجویان جهان علیه جنایت اسرائیل غاصب در کشتار مسلمانان مظلوم غزه، اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های قائم شهر صبح امروز به حمایت از دانشجویان آزاده جهان در آمریکا و اروپا برخاستند.

دانشجویان و اساتید دانشگاه دخترانه حضرت فاطمه (س) فرهنگیان قائم شهر ،با اجتماع در محوطه این دانشگاه ، اقدام وحشیانه دولت‌ها و نیرو‌های امنیتی آمریکا و اروپا ضد قیام انسان دوستانه دانشجویان جهان در حمایت از مظلومان غزه را  محکوم کردند.

خانم دابویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان قائم شهر، قدرشناسی از اقدامات پشیمان کننده حملات پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل و محکومیت حمایت‌های ضد بشری آمریکا و انگلیس و دیگر کشور‌های استکباری از اسرائیل کودک کش را از اهداف برپایی اجتماع امروز اساتید و دانشجویان این دانشگاه عنوان کرد که حمایت قاطع خودرا از قیام جهانی دانشجویان علیه جنایات استکبارجهانی و صهیونیسم بین المللی ابراز داشتند.

همچنین اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر ،جنایت اسرائیل غاصب در غزه و سرکوبی دانشجویان آزادیخواه جهان در آمریکا و اروپا توسط دولت‌ها و نیرو‌های امنیتی غربی  را در محیط دانشگاه‌ها ،به شدت محکوم کردند.

دیگر خبرها

  • خواسته امروز آزادگان جهان، محو رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار است
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • تقدیر مردم غزه از جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در جهان
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • تجمع دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای سبزوار در حمایت از اقدام جنبش دانشجویی در دانشگاه‌های امریکا
  • اجتماع دانشجویان قائم شهر در حمایت از قیام جهانی دانشجویی
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • وقوع ناپایداری‌های موقتی، تندباد لحظه‌ای و گردوخاک، ۸ اردیبهشت
  • بارش باران در ۵ استان کشور طی امروز / سامانه بارشی قوت می‌گیرد